Головна » 2018 » Січень » 8 » Зустріч з Новорічною столицею
7:05:13
Зустріч з Новорічною столицею

   Під час зимових канікул вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» Миргородської районної станції туристів, що працює на базі Ромоданівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, відвідали місто Київ.

   Зранку учні вирушили в дорогу. За вікном автобуса пропливали заспані села та містечка. Настрій був не зовсім святковий, але ближче до Києва стали траплятися невеличкі прогалинки снігу. Хоч щось нагадало, що за календарем зима.

   В’їхавши в місто Бориспіль, мандрівники почули гарну розповідь екскурсовода Олени про це чудове містечко, про хороших людей цього краю, про гордість України – летовище Бориспіль. Побачили два літаки, якими літають в справах члени нашого уряду та президент, а також злітну смугу, куди днями приземлився урядовий борт із звільненими з полону нашими солдатами.

   Аж ось із туману величаво виплив міст через Дніпро, пробуджене місто готувалося до нового дня, на великій швидкості поруч пробігли вагончики метро, а автобус влився у величезний потік автомобілів, що кудись поспішали.

   Першим пунктом екскурсії став пам’ятник засновникам міста – Щеку, Кию, Хориву та Либіді. Сторожко вдивляються вдаль брати, готові прийти на допомогу своїй сестрі в будь-який момент та безтурботна сестриця, що підставила своє лице вітру та сонечку. Задум авторів монументу був таким, щоб, коли дивишся на човен, то здавалося, що він пливе по дніпровських хвилях легкий і величний.

   Недалечко від цього монумента стоїть Дерево Бажань, де кожен з може загадати свою заповітну мрію, пов’язати на дерево стрічку, знак бажання, і мрія обов’язково здійсниться.

   Проїхавши трохи дніпровськими схилами, юні туристи потрапили до християнської святині - Києво-Печерської Лаври. Дійсно святиня! Дихається легко, настрій піднесений, душа повна добра! Гуртківці пройшлися ближніми печерами, приклалися до святих мощей лікаря Агапія та витязя землі руської - Іллі із Мурома. Напилися свяченої води із джерел Антонія та Федора. Зарядившись позитивом, гуртківці вирушили назустріч новим враженням.

   Ось і музей братів Володимира та Віталія Кличко. Спочатку був цікавий фільм-розповідь про життя та спортивну кар’єру братів, потім діти змогли подивитися на нагороди, що отримали брати під час своїх турнірів. Тут і медалі, і пояси Чемпіонів Світу, Європи, пам`ятні фото, спортивний одяг, боксерські рукавиці. Було дуже цікаво! Особливо сподобалося хлопчикам, які мріють у майбутньому бути схожими на цих богатирів братів-українців.

   Від музею спортивних досягнень братів Кличко стежечка повела до палацу спорту «Олімпійський», де всі із задоволенням переглянули виставу на льоду «Снігова королева». Діти захоплювалися чудовою грою акторів, їхньою майстерністю, співчували Герді та Каю, ненавиділи Снігову королеву та дружно плескали в долоні по закінченні вистави. Подивилися та дали змогу своїм ніжкам відпочити, а потім знову в дорогу.

   Наступним об’єктом уваги став «Пінчук Арт Центр». Експонати тут найрізноманітніші. Але найбільше дітей захопила виставка муляжів риб та експозиція із свічками. Цікаво, креативно, неординарно.

   Смачно перекусивши, мандрівники поїхали до новорічної ялинки. По дорозі екскурсовод розповідала цікаві факти про ту чи іншу будівлю, звертала увагу на святкові прикраси вулиць. Діти побачили будинок-маяк та будинок-корабель, будівлю військового ліцею імені Богуна, Києво-Могилянської академії та інші.

   Аж ось і новорічна ялинка! Сяє різнобарвними вогниками, блищить, переливається все навкруги! Повітря напоєне запахом шоколаду та хвої. Гуртківці прогулялися навколо ялинки, придбали сувеніри, іграшки та солодощі для своїх рідних. Новорічними рядами попрямували на Михайлівську площу, віталися із персонажами мультфільмів, давали дорогу казковому потягу, що возив найменших учасників новорічної феєрії.

   Все навколо блищить, міниться, переливається, вирує, радіє, сміється… І тільки Княгиня Ольга зірко і стримано дивиться на забави киян та гостей свого Києва. Здається, що вона і до цих пір неусипно оберігає це місто, вона володарка і мати, жінка і політик, виплекала, випестила, викохала своє дитя – місто Київ.

   Проминувши будинок Міністерства закордонних справ України та з`їхавши фунікулером до Дніпра, учні побачили скульптури засновників Києва у дитячому віці, а екскурсовод розповіла, якими дітьми, за переказами були Кий, Щек, Хорив та сестриця Либідь.

   От і минув день! Їдемо додому, веземо гостинці та враження! До нових зустрічей найкраще місто на планеті!!!

  

  

  

Переглядів: 394 | Додав: raisytur | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar