Головна » 2017 » Листопад » 27 » Знайомство з Решетилівкою
10:03:49
Знайомство з Решетилівкою

   «Пізнай свій край, себе, свій рід, свій нарід, свою землю – і ти побачиш свій шлях у життя» - ці слова Григорія Сковороди стали девізом для вихованців гуртка «Юні туристи-краєзнавці» Миргородської районної станції юних туристів, що працює при Петрівцівській ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Л.О. Стась). На своїх заняттях учні вивчають пам’ятки історії і культури рідного краю, а під час екскурсій знайомляться з цікавими земляками, звичаями, традиціями українського народу. Цього разу познайомились з Решетилівкою–містом народних майстрів. Всі завітали до художнього ліцею, де на власні очі побачили, як навчають художників, вишивальниць, ткаль, адже юним краєзнавцям дозволили відвідати їхні зайняття. Діти були вражені, а дехто, навіть, захотів тут навчатися.

   Затамувавши подих вихованці гуртка спостерігали за роботою майстринь, що працюють над виготовленням особливих решетилівських гобеленів. Ще юні туристи спостерігали за роботою майстрині, яка на швейній машині вишивала гладдю. Вишивальна машина, яка працює самостійно за допомогою комп’ютера, вразила не тільки дівчат, але і хлопців.

   В музеї учні довідались, що вишивка «білим по білому» та рослинне килимарство Решетилівщини відомі на цілий світ. Діти побачили копію сукні Софі Лорен, яку та замовила, коли на Полтавщині знімалася в фільмі «Соняшники». Серед експозиції закладу і килим, аналогічний якому висить в Блакитній залі штаб-квартири ООН. Виготовила його відома решетилівська майстриня Надія Бабенко.

   Подорож в Решетилівку видалась дуже насичена, змістовна і цікава. Учні Петрівцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів щиро вдячні за організацію та проведення екскурсії: методисту Миргородської районної станції юних туристів Нестеренко О.А., сестрі медичній райСЮТур Мальцевій О.М. та водієві шкільного автобуса Паремону В.В.

  

  

Переглядів: 373 | Додав: raisytur | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar