Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Живописні Буки
11:49:05
Живописні Буки

   Продовжуючи сезон  подорожей, юні туристи з Ромодану  побували в невеличкому селі Буки Сквирського району Київської області. Коли вони прогулювалися Софіївкою, то захоплювалися красою ХVІІІ століття, а тут дивовижна краса ХХІ століття. Цей ландшафтний парк побудувала людина широких поглядів та щирої душі - Іван Миколайович Суслов, який всиновив більше 20 дітей-сиріт.

   Парк виріс на місці колишнього смітника… Дивлячись на цю красу, захоплюючись нею, ніколи не повірив би, що тут було сміттєзвалище… Розпочинається парк брамою, на якій зображено два ангели, що своїми руками прикривають собор. Заходиш до парку – зправа розташувався хрест-пам'яті – пам'яті людей, які загинули у ІІ Світовій війні, в Чорнобилі, в Афганістані та під час голодомору 33 року. Зліва - великий фонтан «Дружби народів». Попереду височіє Храмовий комплекс, будівництво якого розпочалося у 2000 році. В центрі церква Святого Євгенія, споруда дивовижної краси, що названа на честь свого старшого сина. Навколо дві каплички Святого Миколая та Святого Олександра, дзвіниця Святого Данила. Верхів'я комплексу блищать на сонці, і здається, що це шоломи воїнів, які захищають це місце. Особливої уваги заслуговує дзвіниця, вона має контур молитовної свічки, яка своїм куполом, ніби вогником підноситься до небес. Свічка – це символ молитви віруючої людини. Обрамлена дзвіниця вітражами, бронзовими скульптурами святих Ольги, Андрія, Володимира та Антонія Печерського. Кожен вірянин може зайти до храму, взяти безкоштовно свічку та поставити за здоров'я своїх  рідних.

   Два береги річки Роставиці з'єднує місток. Він цікавий тим, що по ньому весь час тече вода і спадає водоспадом, а пройти на другий берег можна по тротуарах по обидва боки мосту.

   Зразу після мосту розташований справжній куточок Європи – Площа Бажань, вона прикрашена скульптурами та утопає в зелені. Неподалік площі, над річкою створена Алея казок, тут і вчений кіт на золотому ланцюжку, і дуби-чаклуни, русалки, ангели, навіть, два дракончики, що вартують дуб, на якому кіт розповідає свої казки. Гуртківцям особливо сподобався саме цей куточок парку, а ще зоопарк, де два гімалайські ведмедики – Мишко та Машка тішили публіку, а бурий ведмідь весь час випрошував у туристів смаколики, гуркочучи своєю великою мискою.

   Поміж розкішних берегів річки Роставиці, яка тихоплинно омиває і немов відшліфовує поклади граніту, вабить око витвір душі і рук – альтанка. В ній скульптура ангела, що тримає в руках камінь привезений з Єрусалиму. Говорять, що бажання, які загадаєш, погладжуючи камінь, обов'язково збуваються, але тільки духовні бажання! Для матеріальних - недалечко скульптура черепахи Тортіли та Буратіно, в якого монети в руках блищать, як жар!!!!

   А ще гуртківці підходили до скульптури жаби (а їх до речі там аж три), за легендою треба її погладити і попросити щастя, достатку і добробуту. Щоб не давила, а давала всього чого просиш.

   В 2007 році храмовий комплекс разом з ландшафтним парком отримав Державну премію в галузі архітектури. У 2008 році обриси храму нанесено на 10-ти гривневу срібну монету Національного банку України. Цим дуже пишаються місцеві жителі.

   Вечоріло, та і погода не дуже сприяла нашій подорожі, але учні таки встигли помилуватися красою споруд, витворів рук людських, ландшафтом річки.

   Попрощавшись з Буками діти поїхали до нашої столиці міста Києва. А там краса також… танцюючі фонтани!!! Краса неперевершена!!! Ніяк не хотілося відходити від цих водяних струменів, що з силою виривалися з труб, під музику підносилися в небо, а потім спадали каскадами бризків та краплин, залишаючи після себе туманні стовпи.

   Хоч як не хотілося прощатися з цим шоу в центрі столиці, але мандрівників знову кликала дорога, а колеса автобуса виспівували – додому! Додому! Додому! Кожен з дітей, та і дорослі також, пригадували побачене, обговорювали з товаришами та друзями, ділився враженнями по телефону.

   Ще одна гарна мандрівка закінчилася вдало!!!

  

  

  

Переглядів: 379 | Додав: raisytur | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar