Головна » 2017 » Травень » 18 » В гостях у Решетилівських майстринь
7:44:56
В гостях у Решетилівських майстринь

   Чудового травневого дня юні туристи Петрівцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали коштовну перлину у вінку народних промислів України - селище міського типу Решетилівку.

   Першим об'єктом екскурсії стала Решетилівська майстерня художніх промислів. Вона є правонаступником фабрики імені Клари Цеткін, одного з найстаріших підприємств народних художніх промислів України, з яким пов'язані важливі досягнення українського декоративно-вжиткового мистецтва. Тут виготовляються унікальні килими-гобелени ручної роботи, знамениті решетилівські рушники, національні жіночі й чоловічі сорочки з витонченою вишивкою, плахти, скатертини, покривала, доріжки, серветки та інші речі, які роблять наш дім і побут більш привабливими.

   Діти спостерігали за роботою вмілих майстрів, як на ручних так і комп’ютеризованих верстатах ткацтва та вишивки, а також мали змогу попрацювати на одному з них, в чому їм допомагала майстер. На згадку кожен придбав собі сувенір.

   Зберігачем кращих здобутків місцевих народних умільців є Решетилівський музей ткацтва і вишивки, який наступним і відвідали мандрівники. Теплим прийомом на порозі музею всіх зустріла екскурсовод, яка ознайомила дітей з історією ткацтва і вишивки Решетилівського краю від найдавніших часів до сучасності. Окрасою музею є килим лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, заслуженого майстра народної творчості – Бабенко Надії Нестерівни, виконаний, як копія з килима “Древо життя”, що репрезентується у Нью-Йорку, в фойє ООН.

   Тож, мандруючи Решетилівкою, юні туристи з Петрівець відвідали осередки невмирущого народного мистецтва майстрів та поринули у світ прекрасного.

  

  

  

Переглядів: 479 | Додав: raisytur | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar