Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Уряд затвердив нове положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»)
8:38:35
Уряд затвердив нове положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»)

   17 жовтня 2018 року на засіданні Уряду було затверджене нове Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»). У новому Положенні, зокрема, зазначено, що організатором гри є МОН, яке здійснює загальне керівництво грою. Співорганізаторами Гри є Мінмолодьспорт, Міноборони, МВС, МІП, Мінкультури, Мінсоцполітики, Український інститут національної пам’яті, Адміністрація Держприкордонслужби, ДСНС, Національна поліція, Національна гвардія, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.

   На базі нового Положення співорганізатори Гри можуть розробляти рекомендації з організації та проведення додаткових різновидів Гри за окремими напрямами: (наприклад, «Джура-Оборонець», «Джура-Десантник», «Джура-Прикордонник», «Джура-Гвардієць», «Джура-Поліцейський» тощо), які погоджуються з Головним штабом і затверджуються МОН та співорганізатором Гри, який є розробником рекомендацій. За новим Положенням значно розширені можливості участі у грі дітей та молоді. Учасниками Гри можуть бути учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти (далі – заклади освіти), члени громадських об’єднань, учасники молодіжних центрів, об’єднані на добровільних засадах у самовиховних малих групах – роях (гуртках). У новому Положенні вводиться поняття «підсумкове освітнє наметове таборування» та викладено порядок і строки його проведення на різних етапах гри. Участь у підсумковому освітньому наметовому таборуванні зараховується персонально кожному його учаснику як проходження навчально-польових зборів за навчальним предметом «Захист Вітчизни». Обов’язковим елементом підсумкових освітніх наметових таборувань є щонайменше дві ночівлі підряд учасників Гри в польових умовах, щоденне виконання Державного гімну України на ранкових шикуваннях та маршу на слова Олеся Бабія «Зродились ми великої години» – на вечірніх шикуваннях. Тривалість таборування визначається відповідним організаційним комітетом з урахуванням віку учасників. Для забезпечення виконання програми підсумкового освітнього наметового таборування I-III етапів Гри відповідні організаційні комітети формують Таборову старшину, а також окремо для кожної вікової групи створюють Суддівські колегії. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення проведення Гри здійснюються в межах коштів, передбачених у місцевих бюджетах, зокрема в програмах національно-патріотичного виховання, та за рахунок коштів, не заборонених законодавством. Витрати на організацію та проведення III етапу Гри здійснюються в межах відповідних асигнувань, передбачених Державним бюджетом України на відповідний рік, а також коштів, не заборонених законодавством.

   У 2018-2019 навчальному році проведення гри регламентується наказом МОН від 04.09.2018 №966 «Про проведення у 2018-2019 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та іншими розпорядчими документами МОН, Головного штабу та Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Постанова КМУ від  17 жовтня 2018 року № 845 "Про деякі питання дитячо-юнацького військово-патріотичного виховання"

Переглядів: 285 | Додав: raisytur | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar