Головна » 2017 » Квітень » 25 » Славетне місто Полтава
8:03:47
Славетне місто Полтава

   Нарешті здійснилася мрія юних туристів з Петрівцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів побувати у серці України – славетному місті Полтава. Хоч дорога виявилася неблизькою та промайнула непомітно.

   Перші враження від Полтави справив на дітей краєзнавчий музей. Екскурсовод розповів багато цікавого. Школярі бачили речі, якими користувалися давні слов’яни: монети, жіночі прикраси, засоби праці, посуд, зброю.

   Дуже цікаво було побачити народний одяг, чудові вишивані сорочки, рушники, яскраву українську кераміку, вироби з дерева, меблі, скриню з вирізаними орнаментами. Козацькі шаблі, люльки, пістолети - все це хотілося потримати у руках.

   У музеї багато документів, книг, які розповідають про історію нашого рідного краю. Виявилося, що навіть назви старих вулиць міста мають своє походження і свою історію.

   Всі були дуже задоволені екскурсією та відчули свій зв‘язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.

   Після відвідування музею, зробили оглядову екскурсію до Білої Альтанки, помилувалися красою Полтави з висоти пташиного польоту, зробили фото напам’ять і вирушили до «ігроленду» в торговому центрі «Київ». Більшість дітей каталися на роликах, деякі грали в настільні ігри. Кожен з учнів отримав незабутні враження, позитивні емоції вирували в кожного, градус гарного настрою зашкалював.

   Полтава – дуже чепурне місто, чистенькі вулиці, охайно сяють вікнами-очима безліч магазинів та невеличких крамничок, де можна знайти будь-що миле оку. Полтавчани гостинні і привітні люди, завжди гордо розповідають про досягнення та історичні місця свого міста, яке має давню славну минувшину. Оспівана Гоголем і Котляревським, Полтава дивує гостей міста своєю доброзичливістю і чистою українською мовою. У Полтаву можна закохатись з першого погляду, а закохавшись, не захочеться звідси від’їздити...

  

  

  

  

Переглядів: 515 | Додав: raisytur | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar