Головна » 2017 » Листопад » 8 » Семінар-практикум у Львові
9:37:23
Семінар-практикум у Львові

   На минулих вихідних Миргородська районна станція юних туристів  провела семінар-практикум у місті Львів.

   Наша подорож розпочалася пізнім вечором, автобус неспішно їхав на захід, пасажири спали…

   З першими промінцями скупого осіннього сонечка, що пробивалося крізь густі дощові хмари, ми в’їхали у місто Лева.

   Заспаний Львів зустрів нас ароматом кави та ранніми поодинокими перехожими. Ми швидко добралися до житла, яке стало нашим на цілі вихідні та мало назву «Містер Хостел» . Сон був, як вдома. Тепло, затишно, чисто і по-львівськи привітно.

   На семінарі відбувся майстер-клас по проведенню екскурсій, показувалися прийоми і засоби актуалізації уваги екскурсантів, детально розглянули нормативно-правову документацію, якою потрібно керуватися при організації й проведенні туристських подорожей та екскурсій з учнівською молоддю. Учасники семінару збагатили свої навички та вміння по проведенню краєзнавчої роботи щодо вивчення історії рідного краю, довкілля, явищ соціального життя, світової цивілізації, географічних, етнографічних, історичних об’єктів та інших досліджень. Отримані знання, цікавий досвід, удосконалені вміння керівники гуртків і педпрацівники тепер зможуть використовувати в подальшій своїй роботі з школярами Миргородщини.

   Наш екскурсовод, пан Павло, із захопленням показував своє рідне місто, цікаво розповідав про славне минуле та клопітливе сьогодення культурної столиці України. Ось площа Ринок, де в минулому вирішувалися всі питання міста, а зараз тисячі туристів із задоволенням ходять цими вулицями , доторкаючись до бруківки, яку топтали і українці, і поляки, герцоги й королі, принци та принцеси. Львів – це справжня жива історія!

   Захоплюють собори, храми, костели. Найзнаменитіший собор святого Юра, де дві релігії – православна та католицька, поєдналися під одним куполом. Храм святих Ольги та Єлизавети побудований в готичному стилі. Краса - неперевершена! Ми потрапили сюди на богослужіння, все святково, але без помпезності. В кінці служби всі присутні почали співати молитву за Україну – у нас по тілу «полізли мурашки». Це було природно, від душі і так патріотично!

   А ще ми дізналися, що найароматнішу каву, разом із прогнозами на майбутнє, подають у кафе «Дзиґа». А найкращий і найсмачніший шоколад можна придбати в «Майстерні шоколаду». Яких тільки кондитерських див тут немає: черевички Попелюшки, автомобілі, сердечка, ангелочки, дзвіночки, зайчики, пістолі і ще всяка всячина зі смачного білого, чорного й молочного шоколаду. Вибирай на свій смак!

   І найсмачніша в світі кава, яку видобувають тут же у Львівській копальні кави…так-так, справжня копальня і справжня кава! Асортимент різноманітний, запах казковий, смак неперевершений!!!

   Туристські стежини…Знову маса задоволення, захоплення та інформації. Високий Замок, Княжа гора, площа Федорова, Порохова вежа, палац Потоцьких. Але це ще не весь перелік красот цього величного міста. Львів, як великий мурашник, або вулик, особливо у вихідні дні, коли до міста приїжджають тисячі туристів не тільки з усіх куточків нашої квітучої України, але й з інших країн світу. Дивишся на цей потік людський і мимоволі згадуються слова великого Миколи Васильовича –«шумить, гуде, вирує…», але не Сорочинський ярмарок, а величне і красиве місто Львів.

   Захопило це древнє поселення своєю привітністю, пробувши три дні у Львові, ми зустрічали тільки доброзичливих, позитивних людей, які кожної хвилини прийдуть на допомогу, підкажуть, як знайти потрібну вулицю, або, навіть, проведуть, не шкодуючи свого часу, туди, куди вам потрібно. Це дійсно європейське місто! А стало воно таким завдяки хорошим, чемним, працьовитим людям, які примножують славу свого рідного міста, пишуть сучасну історію і притримуються вільних, прогресивних поглядів.

   Три дні пробігло непомітно і дуже швидко. Дорога покликала нас додому. Зі Львова ми виїхали задоволені, щасливі, горді тим, що живемо в такій чудовій країні, де є ось такі міста, як Львів. Автобус був переповнений запахом шоколаду та кави. Кожен віз плитки та фігурки шоколаду, торбинки кави на гостинець своїм рідним, друзям та знайомим. Якусь частинку Львова ми забрали з собою на Миргородщину.

   По дорозі додому ми відвідали Золочівський Замок, помилувалися його архітектурою, захопилися мудрістю тогочасних правителів замку, їхньою толерантністю та розумом.

   І знову наш автобус в дорозі. Їдемо додому. За вікном пропливають сонні міста і села. Їхали і думали про те, що і на нашій миргородській землі є доброзичливі, щедрі люди, які стають спонсорами, стараються, щоб і вчителі, і підростаюче покоління побачили всю красу нашої Батьківщини.

   Тому від усієї душі хочемо подякувати від учасників семінару-практикуму та колективу Миргородської районної станції юних туристів ТОВ «Східний геологічний союз» за таку чудову, незабутню подорож. Хочемо побажати міцного здоров’я, великих успіхів, трудових здобутків, здійснення мрій всім працівникам та керівному складу ТОВ «Східний геологічний союз». Щоб у ваших родинах панував мир, злагода, достаток і благополуччя!

Переглядів: 408 | Додав: raisytur | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar