Головна » 2018 » Червень » 14 » Подорож в Переяслав-Хмельницький
2:54:06
Подорож в Переяслав-Хмельницький
   Цікавою і незабутньою була поїздка юних туристів-краєзнавців Дібрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у Переяслав-Хмельницький. Ми відвідали відомий в усій Україні етнографічний музей народної архітектури та побуту cередньої Наддніпрянщини, що розташований на околиці міста. Унікальність цього музею під відкритим небом - в масштабності хронологічного охоплення. На території, близько 30 гектар, зібрані експонати різних часів і культур: епохи міді та бронзи, Трипільської та Черняхівської культур, предмети побуту скіфських поселень, а також представлено українське село cереднього Придніпров'я кінця XIX - початку XX століть.
   А ще там є аж 13 тематичних музеїв: музей українських звичаїв та обрядів, музей хліба, музей рушника, музей прикладного мистецтва, музей історії православної церкви, музей-пошта, музей історії бджільництва…

   Під час екскурсії з'являється можливість перенестися в минуле, ознайомитися з побутом різних верств населення, побачити як жили бідні і багаті та дізнатися багато цікавого із життя наших предків та історії традицій, яких ми дотримуємось ще й досі, зовсім не замислюючись про їх суть! Давайте мандрувати нашою Україною!

Керівник гуртка «Юні туристи-краєзнавці» райСЮТур В.А.Гришко.

  

Переглядів: 400 | Додав: raisytur | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar