Головна » 2017 » Травень » 24 » Подорож в Одесу
11:51:53
Подорож в Одесу

   Завершується навчальний рік. Гурток «Юні туристи-краєзнавці» Миргородської райСЮТур, що працює на базі Ромоданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вирушив у дводенну подорож до перлини нашої країни – міста Одеси.

   Перше враження на дітей справила затока, яка виднілася обабіч шляху. Від води піднімався вранішній туман, сходило сонечко, його промінці золотили краплинки води туману і, здавалося, що передмістя Одеси виринає з якоїсь казкової квітки.

   Знайомство з містом розпочалося з пішохідної екскурсії. Юні мандрівники дізналися про заснування міста, його розвиток, визначні місця і пам’ятки. Діти з цікавістю слухали розповіді екскурсовода Даші про життя Дюка Ришельє, Воронцовський палац, Потьомкінські сходи, Тещин міст, вулицю Дерибасівську, будинок-стіну. А також про життя кримінальної Одеси. Відвідали одеський дворик, де в свій час проживав знаменитий Мішка Япончик, та побачили готель, де розпочалася кримінальна діяльність Соньки Золотої Ручки.

   Одеський оперний театр… За своєю величністю й помпезністю він займає одне з перших місць в Європі. Побудований два століття назад він і на сьогоднішній день вражає своєю розкішшю, чистотою звуку, неперевершеною грою акторів. Все це на власні очі побачили гуртківці проглянувши оперу-казку «Чарівник смарагдового міста».

   Підсумком подорожі стало відвідування меморіального комплексу «Одеські катакомби». Потрапивши в катакомби, діти відчули гордість за тих людей, які воювали в роки Другої Світової війни і боронили своє рідне місто від німецьких окупантів.

   Назавжди залишаться в пам’яті дітей чудові дні проведені в Одесі, проживання в хостелі «Чемодан» та смачна їжа в кафе «Жарю-парю»!

  

  

  

Переглядів: 438 | Додав: raisytur | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar