Головна » 2016 » Грудень » 4 » Подорож до гончарної столиці України
6:38:25
Подорож до гончарної столиці України

   На зміну золотокосій осені ступила на наш поріг білосніжна зима. З перших днів свого володарювання вона взялася наводити порядок в своєму королівстві. І першими опустилися на нашу землю маленькі посланці королеви – сніжиночки… Ось такого чудового дня вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» Миргородської районної станції юних туристів, що працює на базі Ромоданівській ЗОШ І-ІІІ ступенів вирушили в подорож до гончарної столиці України – Опішні.

   Враженням дітей не було меж! Гуртківці побачили багато скульптур виготовлених із глини, зачарував посуд та іграшки зроблені руками гончарів, подивилися казку про глиняного колобочка та його пригоди, старійшина гончарного промислу М. Пошивайло роздавав дітям кусочки глини, з якого учні , користуючись гончарним кругом та допомогою майстра, виготовили собі на згадку чудові сільнички. А ще були ігри-пазли із глини, гуртківці справилися із цим завданням чудово і на столі закрасувався здоровенний горщик! Щирим словом проводили гостей працівники музею-заповідника, а на пам`ять подарували кожній дитині півника-свистунця і пояснили, що потрібно свистіти та вигонити свистом злих духів з території музею.

   Ще діти відвідали музей мистецької родини Кричевських. Будинок побудований за проектом архітектора Василя Кричевського. В різний час в ньому знаходилися: зразкова гончарна навчальна майстерня, гончарний показовий пункт, керамічна кустарно-промислова школа, школа майстрів художньої кераміки, завод художніх виробів « Художній керамік».

   Помилувавшись витворам рук людських, діти відвідали Опішнянський базар, де очі розбігаються від всіляких виробів!  Скупившись, вирушили додому. Задоволені, повні вражень, із подарунками та з музичним супроводом (свистунцями) мандрівники поверталися в свій рідний Ромодан.

   А за вікном автобуса весело танцювали легенькі посланці зими, вкриваючи землю чистою, білою, теплою ковдрою.

  

  

  

Переглядів: 386 | Додав: raisytur | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar