Головна » 2018 » Жовтень » 29 » Обласний семінар-практикум керівників музеїв при закладах освіти
8:33:01
Обласний семінар-практикум керівників музеїв при закладах освіти

   10-11 жовтня 2018 року відбувся семінар-практикум керівників музеїв при закладах освіти "Музей як засіб формування громадянського мислення та життєвих компетентностей в учнівської та студентської молоді" на базі Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та історико-культурних об'єктів Дніпропетровської області. Програма семінару включала в себе: знайомство з діяльністю музеїв та історико-культурними об'єктами с.Петриківки (центр народної творчості), Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І.Яворницького, Українського інституту вивчення Голокосту "Ткума".
   Практична частина семінару розпочалася із ознайомлення з діяльністю Центру народного мистецтва «Петриківка» в с. Петриківка Дніпропетровської області, де учасники побачили як зберігається культурно-мистецька спадщина регіону, та популяризується петриківський розпис як об’єкт нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.
   Наступними об’єктами для практикуму стали музейні експозиції та філії Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького.
   Учасники семінару ознайомилися з унікальними експонатами історичного музею, та оглянули діораму «Битва за Дніпро» – одну з найбільших в Європі, яка розповідає про знакові події Другої світової війни – форсування Дніпра і визволення м. Дніпропетровська.
   Особливі враження у екскурсантів викликали перегляд фільму та відвідування музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО».
   Цікаву та змістовну екскурсію про трагічні сторінки історії єврейського та українського народів учасники семінару почули у музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума».

Переглядів: 303 | Додав: natasuhom | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar