Головна » 2017 » Червень » 15 » Мандрівка в Харків
10:21:21
Мандрівка в Харків

   Закінчився навчальний рік. Ура, все добре - іспити склали чудово. Діти та вчителі Петрівцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відправилися на екскурсію до міста Харків. Це славне, цікаве та старе місто. Для кожного, хто хоч раз був тут, воно стало рідним, бо завжди хочеться повертатись туди, де тебе зустрічають з радістю, привітністю та любов’ю. Перше враження справив на юних мандрівників Благовіщенський собор - один із найкрасивіших монументальних храмів у Харкові. Він заворожив дітей своїм оригінальним зовнішнім виглядом – цікаве чергування червоного і білого кольорів робить його яскравим архітектурним елементом міста. З усієї України люди їдуть сюди, щоб побачити цю духовну православну святиню, яка вирізняється своїм пишнобарвним інтер’єром.

   У цьому місті дітям сподобалося все: його будинки, вулиці, затишні куточки на лоні природи. Учні відвідали парк імені Горького, площа якого складає близько 130 гектарів. Тут постійно проходять міські або масові гуляння. На території знаходиться кінотеатр «Парк», дитяча залізниця «Мала Південна», відома підвісна канатна дорога (на якій діти чудово провели свій час), тенісні корти, атракціони та багато інших розважальних комплексів. Зокрема варто додати, що улюбленими екстремальними атракціонами відвідувачів є американські гірки, які сподобались і юним петрівчанам, викликавши безліч позитивних емоцій, та велике «чортове колесо», з якого видно майже пів міста. Закладено парк було у 90-х роках минулого століття. Спочатку парк носив назву Миколаївського. З 2012 - го, коли тут було встановлено пам’ятник відомому письменнику Максиму Горькому, парк став носити його ім’я. З боку вулиці Сумської, до дня міста, на вході до парку було встановлено розкішну колонаду, яка приваблює своєю пишною архітектурою. Також, відповідно до різних зон парку, тут з’явилося багато оригінальних бронзових скульптур, що є окрасою території відпочинку. Центр парку прикрашає оригінальний великий фонтан, який було відкрито у 2007-му році. Парк, звичайно, окрім розважальних зон, має й ландшафтну, яку прикрашають доглянуті алеї та мальовниче озеро. Нині на території парку знаходиться 44 тисячі різних видів дерев та чагарників. Зона відпочинку створена за принципом французького Болонського лісу, тобто має овальні каштанові алеї, липові алеї для кінних прогулянок та прекрасні квітники.

   Наступною зупинкою був Фельдман Еко-парк - це затишний острівець живої природи, де діти і дорослі можуть цікаво і пізнавально провести своє дозвілля. На території еко-парку знаходяться великий дитячий майданчик і канатне містечко, а також невеликий за харківськими мірками зоопарк. У зоопарку проживають тигри, шимпанзе, мавпи, єноти, ціле стадо ослів, лами, олені, кози та інша живність. У 2016 році зоологічна колекція еко – парку нараховувала більше 2000 тварин 200 видів. Особливо багато тут птахів - пара какаду, голуби і десяток фазанів та павичів, кури, гуси і самотній, але дуже гордий індик. Відвідувачів тут хоч відбавляй, при цьому зоопарк можна обійти за годину, і цього часу вистачить з головою і на те, щоб пограти з тваринами. У зоопарку дітям однозначно сподобалось. Вони чудово відпочили і радимо Вам обов’язково туди потрапити . Достатньо провести тут день і Ви отримаєте море позитиву та радісних спогадів. Так швидко минув день переповнений емоціями і добрими враженнями про місто Харків. Дорога додому…

   Дякуємо всім, хто брав активну участь в організації цієї поїздки. Маємо надію, що в шкільному житті дітей їх ще буде багато.

  

  

  

Переглядів: 509 | Додав: raisytur | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar