Головна » 2017 » Листопад » 23 » Екскурсія в Полтаву
4:16:49
Екскурсія в Полтаву

   Нещодавно учні Комишнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів здійснили захоплюючу подорож до обласного центру - міста Полтави. Оспівана Гоголем і Котляревським, Полтава дивує гостей міста своєю доброзичливістю і чистою українською мовою. Здається, саме із Лтави черпає рідне слово могутність і красу, милозвучність та тверду впевненість у своєму майбутньому.

   У Полтаві є багато цікавих музеїв: краєзнавчий музей, музей І. П. Котляревського, музей Полтавської битви.

   Івана Котляревського справедливо вважають родоначальником сучасної української літературної мови. Славетного земляка в Полтаві вшановують і не забувають. На його честь названо гору, де розташований будинок-музей великого класика. Ставши на Івановій горі, можна осягнути поглядом все місто з Монастирською та Інститутською горою по обидва боки, річкою Ворсклою внизу. Серце Полтави– Корпусний парк, унікальний витвір садово-паркового мистецтва, улюблене місце відпочинку багатьох жителів міста і його гостей. В Полтаву можна закохатись з першого погляду, а закохавшись, не захочеться звідси нікуди від’їздити.

   Є професії, про які ми знаємо здебільшого з фільмів, телевізійних новин, сторінок книжок. Саме до такої категорії й належить небезпечна, важка, але дуже необхідна професія пожежника. Аби дізнатися відповіді на безліч запитань, пов’язаних з роботою пожежників, учні Комишнянської ЗОШ вирушили на екскурсію до музею історії пожежної охорони. Екскурсовод розповіла дітям історію виникнення, становлення та сучасний стан пожежної справи. Діти мали можливість ознайомитися з макетами пожежних автомобілів, зразками вогнегасників, стародавніми касками та одягом пожежників. Особливий інтерес у дітей викликало перегляд інтерактивних стендів, які демонструють ситуативні моменти виникнення пожеж. Також дітям розповіли про основні причини виникнення пожеж та нагадали правила пожежної безпеки.

   Юні мандрівники побували в музеї військ зв’язку збройних сил України. Експонати, зібрані в музеї, розміщені в критому приміщенні та на відкритому майданчику загальною площею 400 м2.

   Також юні туристи побували і біля Пам'ятного знаку полтавській галушці - символічний пам'ятний знак на честь традиційної для регіону Полтавщини страви української кухні - галушки, в Полтаві, один із міських символів, уособлення щедрості й добробуту, який розміщений у затишному і мальовничому закутку в історичній частині Полтави - на Соборному майдані, на Івановій горі. Багато також захоплюючих вражень отримали і від екскурсії до Білої альтанки.

   Велике задоволення учні отримали від майстер-класу по приготуванні піци Кожна дитина своїми руками виліпила піцу і відправила в піч для випічки. Кожен мав змогу продегустувати свою піцу. А вона у кожного була надзвичайно смачною, бо приготована своїми руками.

  

  

  

Переглядів: 318 | Додав: raisytur | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar