Головна » 2016 » Червень » 6 » Свято туристської каші в Комишні
7:59:49
Свято туристської каші в Комишні

 

   Зазвичай свято туризму проводять у вересні. Воно може бути організоване як конкурсна програма, змагання на природі  чи на шкільному подвір’ї. Традиція відзначення свята туристичної каші в Комишнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів започаткована і проходить щороку в кінці травня. Учні та вчителі готують на багатті туристську кашу за оригінальними рецептами. Захист її входить до конкурсною програми, за якою в цей час ще й відбуваються туристські змагання, в яких беруть участь команди з 5 по 11 класи.

   Схожі традиції існували в нашого народу ще в давнину. Приготування весняної каші пов’язують з початком збирання цілющих трав, з культом родючості. Як відомо, злаки, зерно – це символи родючості, постійного відтворення життя. Традиція, ймовірно, ще пов’язана зі вшануванням культу предків, адже кашу вживали, поминаючи предків, ще зі слов’янських часів. Збиралася вся громада, разом вони вживали цю обрядову їжу. Цим самим вони ще й демонстрували єдність своєї громади. Саме тому і ми започаткували традицію приготування весняної каші, адже спільна справа завжди об’єднує.

   А ще метою заходу є розвиток спортивного туризму в школі, як ефективного засобу підвищення всебічного розвитку особистості та сприяння здоровому способу життя школярів.

   Всі учні школи чекають на це свято і дуже люблять його. Адже для них це були не просто туристські змагання, а й нові досягнення. Ще всі отримали масу позитивних емоцій та оздоровились не тільки тілом, а й душею.

   

   

   

   

   

   

   

Переглядів: 390 | Додав: raisytur | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar