Головна » 2016 » Квітень » 19 » Подорож до Дніпропетровська
8:00:59
Подорож до Дніпропетровська

        

 Теплого квітневого ранку, на чолі з Зінченко В.М., гуртківці Миргородської районної станції юних туристів, що навчаються на базі Ромоданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відправилися в подорож до міста Дніпропетровськ. Спочатку вони відвідали пам'ятник Тарасу Шевченку. Стоїть Тарас Григорович на березі сивочолого Дніпра і дивиться вдалину  "…на лани широкополі, і Дніпро, і кручі …на  нашу славну Україну". Дивишся на цей величний монумент і тебе проймає гордість, що ти живеш в такій славній країні, яку любили, цінували і шанували такі величні люди, як Тарас Шевченко. Наступним пунктом подорожі став акваріум. Різноманітні риби заворожували своїми формами та кольорами. Це  золоті рибки, піраньї,стерлядь,паку,радужниця трьохполосна та неонова, гурамі та інші. Але разом з рибками діти ще дивувалися черепахам, яких було багато і крокодилові, який притягував погляд і разом з тим лякав своїм виглядом. Після рибного царства гуртківці потрапили до царства карамельного. «Веселі карамелі» зустріли їх запахами цукерок. Привітна господиня розповіла про те, що приготувати якісну карамель не так просто. Спочатку цукор і воду нагрівають до певної температури, потім виливають на спеціальний холодний стіл ( зроблений з мармуру), частину  фарбують натуральними барвниками       ( жовтий колір – моркв'яний сік, чорний – вугілля, білий – крейда, червоний – сік малини і т.д.), на спеціальному крюкові не фарбовану карамель витягують до білого кольору, потім її кладуть на теплий стіл (він з підігрівом), формують різнобарвні ковбаски, викладають їх одна на одну потім розкачують джгутом, витягують і рубають на цукерочки. Діти  пробували зробити карамельки своїми руками. Гостинні господарі подарували карамельки, які діти зробили власними руками. Мандрівники із солодким настроєм і купою вражень прибули в Дніпропетровський телецентр. Ведучий розповів про види кінокамер, плівок, програвачів від початку їхнього створення і до наших днів. Обласна телестудія заснована у 1956 році. З тих пір вона працює і до сьогодні. У студії працює 4 камери, мікрофони, підсвітка, прожектори. До різних передач – різні заставки. Ведучий розповів про премудрості запису передач, показав, як транслюються передачі в запису і наживо, скільки людей працює над створенням передачі.

   Далі шлях проліг до комплексу, який рік назад тільки відкрився, але завоював славу і повагу, це виставка ретро автомобілів. Це дійсно дуже красиво і неповторно. Екскурсовод розповідав про кожен автомобіль присутній на виставці, його історію. Тут «запорожці» і «жигулі», «волги» і «газони», гоночні машини, мотоцикли, машини спецпризначення, автобуси…Тут же працює міні завод по виготовленню свічок, можна купити, а можна самостійно зробити свічечку собі на згадку. В автобусі салон, де транслюють мультфільми та кіно.

   Уже надвечір мандрівники потрапили на діораму «Битва за Дніпро». Це дійсно шедевр рук людських! Екскурсовод розповіла, що битва була жорстока і кривава, люди самовіддано захищали свою землю, як на землі, так і в небі. 86 воїнам було присвоєно звання «Герой Радянського Союзу». На оглядовому майданчику, екскурсовод розповіла, що полотно, на якому відтворені ті далекі події – ціле, без жодного шва. Два роки трудилися художники Бут та Овєчкін, над створенням діорами битви за Дніпро. На вулиці знаходиться музей бойової техніки.

Дуже всі ми находились,

Інтелект свій збагатили,

Всього побачили багато

Завернули ми й до хати.

А в «Пузатій хаті» щирі,

Господинечки вродливі,

Нас їжею частували,

Бо ми апетит добрий мали!

   Додому діти поверталися втомлені, але задоволені поїздкою. Враження переповнювали душі. 

   

   

   

   

 

 

 

Переглядів: 543 | Додав: raisytur | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar