Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Неперевершена Софіївка
5:26:59
Неперевершена Софіївка

   От і прийшов новий навчальний рік. До школи завітали веселі, засмаглі, повні сил та енергії учні. Вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» з Ромоданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів також подорослішали на цілий рік і готові до нових подорожей.

   Осінь тепла… Осінь приваблива… Осінь золота… Ось такого осіннього дня гуртківці відкрили сезон своїх мандрів подорожжю до перлини України, Національного дендрологічного парку «Софіївка», що знаходиться в місті Умань Черкаської області. Від Ромодану до Умані багато кілометрів, але їхати комфортабельним автобусом одне задоволення. Зайшовши в Софіївку, діти почули тихий плескіт фонтана, вдихнули напоєне осіннім ароматом повітря і разом з екскурсоводом, пішли стежками, по яких багато років назад прогулювалася прекрасна гречанка Софія. Кожного разу, буваючи в цьому чудовому місці, дивуєшся: як треба кохати жінку, щоб створити для неї такий неперевершений шедевр, яким захоплюються люди і сьогодні.

   На березі нижнього ставу у павільйоні Флори звучить музика, запрошуючи перехожих до танцю. Посеред ставу із розкритої пащі змії б’є вгору струмінь води на 16 метрів. А коли закрити очі і прислухатися, то можна почути шум морських хвиль.

   По берегах водойми розкинулися алеї, обсаджені різноманітними вітами та декоративними деревами. Між дерев проглядаються альтанки. Дивовижний міст переносить подорожуючих через став і веде до гротів «Закоханих» та «Каліпсо».

   Далі в каменях застиг зоопарк. Існує легенда про те, що звірі дуже любили свою господиню, а коли вона поїхала на лікування і не повернулася, бо померла, звірі так засумували, що перетворилися в камені і до цього часу чекають свою Софію.

   Екзотичні дерева ростуть на території дендропарку. Одне із найкрасивіших дерев – це тюльпанове дерево.

   Гуртківці тут також побачили фазанник, грот «Венери», статуї ангелів та грецьких Богів, проїхалися по підземній річці Ахеронт, до речі, вона одна з найдовших в Європі. Помилувалися лебедями та рибками, водопадами та альтанками. Придбали чудові сувеніри для своїх рідних та близьких, а для себе на пам’ять залишаться фото, які робили гуртківці під час екскурсії.

   Втомлені, але сповнені чудових вражень, поверталися учні додому. Ця подорож була незабутня!

  

  

Переглядів: 395 | Додав: raisytur | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar