Головна » 2016 » Серпень » 26 » Юні мандрівники з Ромодану
12:25:57
Юні мандрівники з Ромодану

   Прекрасна пора літніх канікул! Не потрібно рано прокидатися, йти до школи, вчити уроки. Але вихованці гуртка «Джура» районної станції юних  туристів, під керівництвом Зінченко Валентини Миколаївної, і на канікулах не сидять вдома.

   Юні мандрівники відвідали село Черевки Миргородського району. Неповторна природна краса зразу зачарувала своєю первозданністю, діти каталися на возі, задавали безліч запитань їздовому – Штакалову Віктору: про село, про коня Малиша, навіть про лелек, що кружляли над ними.

   Далі була столітня будова, в якій знаходилася школа, а зараз дитячий садочок, а потім і смерекова церква. Юних гостей привітно зустрів отець Андрій, який провів службу за здоров’я  присутніх діток, розповів про Закони Божі, дозволив всім бажаючим  подзвонити у дзвони та подарував на згадку по іконці.

    Але на цьому подорож не закінчилася. Район Загребля, "Батьківська хата", радісно зустрічає господар Юрій Кирилович, дозволяє оглянути подвір’я та будинок. А подивитися є на що – тут все говорить про те, який український народ трудівник, що вміє створювати неповторну красу  і дивувати нею весь світ. Хата розписана квітами, двір покритий не плиткою, а зрізами з дерева, можна побачити старі колеса від воза, різні знаряддя праці, що колись українці ними виконували роботи, є вулик із бджолами. Враховуючи ж те, що будинок розташований на березі річки Хорол, то це місце інакше, як земним раєм, назвати не можна. А яка смачна їжа на природі, коли повітря напоєне пахощами лугових квітів і трав, гудінням бджіл та ароматом меду! Тут же, в альтанці, діти поласували українськими варениками, що їх з любов’ю приготувала жителька села Черевки Хохуля Світлана Олександрівна. Дочка Юрія Кириловича, Олена, провела екскурсію по будинку, показала розписану орнаментами піч та атрибутику до неї: лопати, рогачі, горщики, запічок, найтепліше місце в хаті взимку, домоткані застилки. Юрій Кирилович поділився планами на майбутнє – зробити баню та декілька вуликів, для покращення здоров’я не тільки жителів села, але і всіх бажаючих.

   Подякувавши за людяність, доброту з хорошим настроєм поверталися гуртківці додому. Згадували побачене, ділилися своїми враженнями один з одним, дивувалися витвору рук людських, планували завітати на слідуючий рік до гостинних господарів.

   

   

Переглядів: 425 | Додав: raisytur | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar